Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015



Pizza με λευκή σάλτσα Flair Cottage Cheese

Τίποτε δεν μένει ίδιο , γιατί να μείνει η πίτσα που θα ψήσεις σήμερα το βράδυ;

ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για δυο μεσαίες πίτσες

Για τη ζύμη:

150 γρ. Βούτυρο
2 κούπες χλιαρό νερό
1 κουτ. σούπας μαγιά, ξερή
½ κουτ. σούπας αλάτι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
5 κούπες αλεύρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 

Για τη σάλτσα:

150 γρ. Βούτυρο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκόρδα, λιωμένα
κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. flair
Θυμάρι
Αλάτι - Πιπέρι 

Για το topping:

8 φέτες Bacon
200 γρ Mozzarella τριμμένη
2 κοκκινες πιπεριά κομμένες σε καρέ 

  • Ξεκινάμε με την ζύμη:
  • Ανακατεύουμε το νερό και τη μαγιά και την αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε 2,5 κούπες αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί, σε ένα μπολ, για 10-20 λεπτά.
  • Τέλος, κόβουμε την ζύμη στη μέση, σχηματίζουμε δύο μπάλες και τις ανοίγουμε, με έναν πλάστη, σε στρογγυλό σχήμα πίτσας.
  • Φτιάχνουμε την σάλτσα:
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Μόλις σοταριστούν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το flair, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει.
  • Μόλις πήξει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Συνθέτουμε την πίτσα:
  • Τοποθετούμε τη ζύμη της πίτσας σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε από επάνω τη σάλτσα και βάζουμε το bacon.
  • Ρίχνουμε την mozzarella και την πιπεριά.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά, στους 210 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πειτε μας την γνωμη σας