Pizza με λευκή σάλτσα Flair Cottage Cheese
Pizza με λευκή σάλτσα Flair Cottage Cheese
Τίποτε δεν μένει ίδιο , γιατί να μείνει η πίτσα που θα ψήσεις σήμερα το βράδυ;
Τίποτε δεν μένει ίδιο , γιατί να μείνει η πίτσα που θα ψήσεις σήμερα το βράδυ;
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για δυο μεσαίες πίτσες
Για τη ζύμη:
150 γρ. Βούτυρο
2 κούπες χλιαρό νερό
1 κουτ. σούπας μαγιά, ξερή
½ κουτ. σούπας αλάτι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
5 κούπες αλεύρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη ζύμη:
150 γρ. Βούτυρο
2 κούπες χλιαρό νερό
1 κουτ. σούπας μαγιά, ξερή
½ κουτ. σούπας αλάτι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
5 κούπες αλεύρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
150 γρ. Βούτυρο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκόρδα, λιωμένα
1 κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. flair
Θυμάρι
Αλάτι - Πιπέρι
150 γρ. Βούτυρο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκόρδα, λιωμένα
1 κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. flair
Θυμάρι
Αλάτι - Πιπέρι
Για το topping:
8 φέτες Bacon
200 γρ Mozzarella τριμμένη
2 κοκκινες πιπεριά κομμένες σε καρέ
8 φέτες Bacon
200 γρ Mozzarella τριμμένη
2 κοκκινες πιπεριά κομμένες σε καρέ
- Ξεκινάμε με την ζύμη:
- Ανακατεύουμε το νερό και τη μαγιά και την αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε 2,5 κούπες αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί, σε ένα μπολ, για 10-20 λεπτά.
- Τέλος, κόβουμε την ζύμη στη μέση, σχηματίζουμε δύο μπάλες και τις ανοίγουμε, με έναν πλάστη, σε στρογγυλό σχήμα πίτσας.
- Φτιάχνουμε την σάλτσα:
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις σοταριστούν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το flair, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει.
- Μόλις πήξει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Συνθέτουμε την πίτσα:
- Τοποθετούμε τη ζύμη της πίτσας σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε από επάνω τη σάλτσα και βάζουμε το bacon.
- Ρίχνουμε την mozzarella και την πιπεριά.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά, στους 210 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πειτε μας την γνωμη σας