Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

AFTER ΜIDNIGHT…Snacks

    
           
                    REAL DIET & NUTRITION
                                                    by Dietician Sevina Mastrogianni  



AFTER ΜIDNIGHT…Snacks            Γεύματα στα μεσάνυχτα! 

Για εσάς που συνηθίζετε  τα τσιμπολογήματα στα  μεσάνυχτα, που ξυπνάτε μέσα στη νύχτα και κατευθύνεστε στο ψυγείο ή στα ντουλάπια της κουζίνας….. σας δίνω μερικές λύσεις για να αποφύγετε τις πολλές θερμίδες και να καταπολεμήσετε την νυχτερινή σας υπερφαγία χωρίς να επιβαρύνεται το σώμα με (νυχτερινές θερμίδες) που μπορούν να σας επηρεάσουν το βάρος ή να σας χαλάσουν την δίαιτα σας ακόμα και την ψυχολογία σας την επομένη μέρα που είμαι σίγουρη θα έχετε μετανιώσει για ότι έγινε χτες βράδυ στην κουζίνα σας!

             EAL DIET & NUTRITION
                                                    By Dietician Sevina Mastrogianni  
Ακολουθήστε με και καθιερώστε βήμα βήμα τις συμβουλές μου!
Αρχικά να σας πω ότι καμία αλλαγή δεν γίνεται από τη μια νύχτα στην άλλη η καλύτερη μέθοδος είναι να βρίσκετε σταδιακά αποτελεσματικούς και εύκολου τρόπους για εσάς έτσι ως ώστε να μπορείτε να τους εφαρμόσετε ….ας δούμε καλύτερα τι και πώς!

1Ο ΒΉΜΑ : Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι από το πρωί για την δύσκολη αυτή ώρα!
Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε είναι να έχουμε γεύματα μεγάλα με πολλές θερμίδες και λιπαρά άρα απομονώνουμε από το χώρο μας (ψυγείο,κουζίνα ,δωμάτιο κ.α) όποια  τρόφιμα και ροφήματα γνωρίζουμε ότι  θα καταναλώσουμε σε ποσότητα είτε γιατί μας αρέσουν είτε για τι μας δίνουν τις λάθος θερμίδες και μηδέν θρεπτικότητα
2ο ΒΗΜΑ : Προμηθευόμαστε τις κατάλληλες τροφές ροφήματα και διαμορφώνουμε από νωρίς το σνακ μας. Η καλύτερη λύση είναι να έχετε τους παρακάτω συνδυασμούς που θα σας δώσω. Φτιάξτε σε ταπεράκια, σακουλάκια τα γεύματα σας ώστε   να μην χρειαστεί προετοιμασία εκείνη την δύσκολη ώρα γιατί το μόνο σίγουρο θα υποκύψετε και θα το βρείτε ως δικαιολογία να μην καταναλώσετε κάτι υγιεινό.
Μερικές ιδέες

 Αλμυρά σνακ
·         Φτιάξτε ένα μπολάκι με καρότο και αγγούρι ψιλοκομμένα,λίγα ντοματίνια + γιαούρτι άπαχο ή τυρί κότατζ για να έχετε ως ελαφρύ ντιπ
·         Ασπράδια αυγού με λίγα ντοματίνια + καροτάκια
·         Πολύ λεπτά κριτσίνια ή κράκερς ολικής  με ψιλοκομμένα λαχανικά + άπαχο γιαούρτι ή κότατζ
·         Ξηρούς καρπούς με λαχανικά
Γλυκά σνακ
·         Σοκολάτα με στέβια (χωρίς ζάχαρη) 
·          Μέλι με λίγους ξηρούς καρπούς
·         Ζελέ φρούτων χωρίς ζάχαρη
·         Άπαχο γάλα με λίγο μέλι
·         Μπάρες πρωτεΐνης με γεύση σοκολάτα 

ü  Λαχανικά μπορείτε να έχετε ελεύθερα
ü  Για ροφήματα επιλέξτε νερό ή 1ποτήρι ανθρακούχο νερό με λεμόνι ή σόδα αποφύγετε αυτή την ώρα ροφήματα με καφεΐνη γιατί ενδέχεται να σας επηρεάσουν τον ύπνο μπορείτε να πείτε τσάι αν και έχει καφεΐνη δεν επηρεάζει τόσο το νευρικό μας σύστημα
ü  Αν δεν σας καλύπτουν μικρές ποσότητες αρχικά κρατήστε τέτοιου είδους τροφές (λαχανικά, πρωτεΐνες ,ξηρούς καρπούς είναι προτιμότερο από το να έχετε λιπαρά και με πολλές θερμίδες τροφές)
!

3ο ΒΗΜΑ :Να θυμάστε ότι η νυχτερινή υπερφαγία εκτός από κακή συνήθεια είναι αποτέλεσμα μιας κακής ψυχολογίας, άγχους και  στεναχώριας Προσπαθήστε να είστε ψύχραιμη  με αισιοδοξία και καλή διάθεση να δώσετε λύση στα προβλήματα σας! Απευθυνθείτε σε ένα ειδικό ψυχολόγο για να σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές !
Για περισσότερες λεπτομέρειες ρωτήστε τον προσωπικό σας διαιτολόγο –διατροφολόγο
              
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΝΎΧΤΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ !
                                                
REAL DIET & NUTRITION                            Your Personal Dietician
                                                                                 Sevina Mastrogianni  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πειτε μας την γνωμη σας