Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Μόνο((ένα!)) φρούτο για σνάκ;



Είναι από τα πιο συνηθισμένα σνακ σε μια δίαιτα.  Τα φρούτα, αν και πολύ θρεπτικά,  πολλές φορές δεν μας είναι αρκετά και θα θέλαμε να είχαμε και κάτι άλλο συνοδευτικά ειδικά όταν το διαιτολόγιο μας συστήνει μόνο ένα φρούτο! Και φυσικά μια τέτοια κατάσταση μπορεί να σας κάνει να απογοητευτείτε να νιώσετε στέρηση και να οδηγηθείτε σε μια λάθος διατροφική συμπεριφορά καταναλώνοντας κάτι άλλο είτε σε ποιότητα είτε σε ποσότητα!
Η Real Diet σας συστήνει μερικά τρικ και ιδέες για να απολαύσετε το σνακ αυτό και να μην ξεπεράσετε τις θερμίδες του σνακ σας:
1.όταν έρθει η ώρα το σνακ σας φροντίστε αυτό το φρούτο να το σερβίρεται με τέτοιο τρόπο για να σας φανεί οπτικά πιο λαχταριστό!
π.χ αν πρόκειται για ένα μήλο κόψτε το σε φέτες και πασπαλίστε το με κανέλα η οποία και  ρυθμίζει  το ζάχαρο μας και δεν έχει και θερμίδες.
2. συνοδέψτε το φρούτο σας με ένα ρόφημα χωρίς ζάχαρη η υποκατάστατο π.χ  1 μπανάνα με 1 φλιτζάνι κακάο ή πράσινο τσάι που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά  
3. Αν καταναλώσετε το φρούτο και η λιγούρα σας συνεχίζει επιλέξτε διάφορα λαχανικά π.χ.καρότο κ.α μια φέτα τυρί ή γαλοπούλα χαμηλά σε λιπαρά ή 2-3 κουταλιές γιαούρτι άπαχο 
θα μπορούσατε να έχετε και μια μικρή χούφτα αμύγδαλα ή αν θέλετε μια πιο γλυκιά γεύση πασπαλίστε 1κ.γλυκού μέλι ή τριμμένη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη(αν και αυτό θα έχει μια αύξηση των θερμίδων του σνακ σας).
Αν και αυτές οι λύσεις δεν σας ικανοποιούν ζητήστε τη βοήθεια της Real Diet....

Με τιμή 
η διαιτολόγος 
Μαστρογιάννη Σεβίνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πειτε μας την γνωμη σας