Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Μήπως να "ψαρώσεις"".... και να το σκεφτείς καλύτερα;


 Έρευνες δείχνουν ότι όσοι καταναλώνουν ψάρι δύο οι περισσότερες φορές την εβδομάδα δεν διατρέχουν κίνδυνο θανατηφόρων καρδιαγγειακών προσβολών. Η υψηλή διατροφική τος αξία σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα μας προστατεύουν την καρδιά από επικίνδυνες αρρυθμίες . Κάποιες άλλες έρευνες δείχνουν ότι η αυξημένη κατάθλιψη τα τελευταία 100 χρόνια οφείλεται  στη χαμηλή πρόσληψη ωμέγα 3 λιπαρών οξέων από τον οργανισμό κ αυτό γιατί τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα έχον προστατευτικό ρόλο στη μεμβράνη των κυττάρων του εγκεφάλου μας.Η πρωτεΐνη το ψαριού κόβει την πείνα και βοηθά στην ανάπτυξη  μυικής μάζας,ενώ παράλληλα έχουν  χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης και κορεσμένων λιπαρών.
Άρα όχι μόνο αξίζει να ""ψαρώσεις""αλλά θα πρέπει το συντομότερο  να το προσαρμόσεις  στην διατροφή σού ακόμα και αν δε σού είναι αρεστή τροφή θα πρέπει να το σκεφτείς καλύτερα!
Σας προτείνουμε δύο υγιεινούς συνδυασμούς που μπορεί να καταναλωθεί:

  • Ψάρι στο φούρνο ή ατμό με λαχανικά βραστά ή ωμά 
  • Ψάρι σε συνδυασμό με όσπρια + λαχανικά


Με τιμή 
Η διαιτολόγος 
Μαστρογιάννη Σεβίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πειτε μας την γνωμη σας