Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Αγαπήστε...τα λαχανικά!

Είναι γεγονός ότι πολλοί από εσάς δεν καταναλώνεται λαχανικά στη καθημερινότητα σας. Οι λόγοι ποικίλουν για  τον καθένα. Η Real Diet κατέγραψε μερικούς λόγους και σας δίνει λύσεις για να να εντάξετε τα λαχανικά στην διατροφή σας...


  1. Δεν μου αρέσουν τα λαχανικά! Εδώ έχουμε μια πολύ γενική κατάσταση! Τι σημαίνει δε μου αρέσουν ; μήπως δεν είμαστε απόλυτα  σίγουροι για αυτό; ΛΥΣΗ: Σκεφτείτε και καταγράψτε έστω και δύο λαχανικά που έχετε δοκιμάσει και σας αρέσουν έτσι ώστε να τα έχετε πάντα στο πιάτο σας. Να θυμάστε ότι έστω δύο χρώματα  λαχανικά είναι ικανοποιητικά στο πιάτο σας σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής διατροφής. Ακόμη μπορείτε να τα έχετε στο πιάτο σας μαγειρεμένα μαζί με το γεύμα σας
  2. Δεν προλαβαίνω να τα σερβίρω στο πιάτο μου! σε αυτή την πρόταση θα λέγαμε κρύβεται και μια μικρή δικαιολογία και αν όχι πάντα, τις περισσότερες φορές.ΛΥΣΗ: Αν δεν έχουμε χρόνο καλό θα ήταν να έχουμε προνοήσει και να έχουμε έτοιμη μια σαλάτα στο ψυγείο μας με τι σωστή διαδικασία συντήρησης.

  1. Τα αποφεύγω γιατί βάζω πολύ λάδι και ντρέσινγ για να νοστιμίσουν! ΛΥΣΗ:Σε αυτή την περίπτωση, το λάδι μπορείτε να το καταναλώνετε σε μικρότερες ποσότητες και αν σας φαίνεται στεγνή η σαλάτα μπορείτε να ψεκάζεται την σαλάτα σας με βοηθητικό σκεύος έτσι ωστε το λάδι να πηγαίνει παντού  ή να συνδυάζεται ξύδι ,λεμόνι, μουστάρδα για ελαφριά ντρέσινγκ. Διαφορετικά συμβουλευτείτε την Real Diet για περισσότερες ιδέες για νόστιμα και ελαφριά ντρεσινγκ σαλάτας!

Αγαπήστε τα λαχανικά και θα βγείτε κερδισμένοι! Ξεκινήστε να καταναλώνετε γιατί σας καλύπτουν επαρκή ποσότητα φυτικών ινών και βιταμινών απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πειτε μας την γνωμη σας