Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Διατροφικό....Καρναβάλι!







Όταν έρχονται οι απόκριες  όλοι μας λίγο πολύ  έχουμε σκεφτεί να αλλάξουμε για λίγο την εμφάνιση μας  (και αυτό πάντα μεταφορικά!)  για να αποκτήσουμε καλύτερη διάθεση!
Μήπως όμως είναι ένα κίνητρο η περίοδος των αποκριών και μια αρχή για  να αλλάξετε  στην κυριολεξία την εμφάνιση σας;
Σκεφτήκατε ποτέ ότι μπορείτε  αλλάζοντας την διατροφή σας να αλλάζετε την εμφάνιση σας;
Είναι γνωστό η κατανάλωση τροφών με μέτρο βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και μιας όμορφης  εμφάνισης. Όταν αισθάνεστε καλά με τις τροφές  που καταναλώνεται και όταν τα τρόφιμα αυτά είναι υγιεινά, το πιο πιθανό είναι να φαίνεστε κι εσείς καλά.
Για να αποκτήσετε την καλύτερη Στολή για το σώμα σας, την καλύτερη Μάσκα για το πρόσωπο σας…
…και την καλύτερη Περούκα για τα μαλλιά σας….δεν έχετε παρά να εμπλουτίσετε την διατροφή σας με αυτά τα τόσο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά!
Νερό: Η άφθονη κατανάλωση νερού κάθε ημέρα βοηθά το δέρμα να φανεί μαλακό, ενυδατωμένο και πιο νεανικό. Με τη διατήρηση ενός ενυδατωμένου σώματος, η γενική εμφάνισή σας θα ωφεληθεί!
Πράσινο τσάι Έρευνες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι αυξάνει τον μεταβολισμό και έτσι βοηθάει στη μείωση του βάρους!
Βιταμίνη C νωρίζατε ότι η βιταμίνη C είναι απαραίτητη στην παραγωγή κολλαγόνου; Το κολλαγόνο βοηθά το δέρμα να παραμείνει ελαστικό αλλά σφικτό, χωρίς ραγάδες και ρυτίδες. Τα εσπεριδοειδή, οιφράουλες, οι ντομάτες, το μπρόκολο και το λάχανο είναι τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C.
Βιταμίνη Ε: με την αντιοξειδωτική δράση που διαθέτει, προλαμβάνει τη γήρανση των κυττάρων εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.Τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε είναι τα φυτικά έλαια, οι ξηροί καρποί, τα αυγά και κάποια σιτηρά.
Βιταμίνη Α:. Ικανοποιητική ποσότητα της βιταμίνης Α είναι σημαντική για να ολοκληρωθεί σωστά η ανάπτυξη κυττάρων και ιστών του σώματος, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και το δέρμα και τα  μαλλιά. Βρίσκεται σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης και κυρίως στο συκώτι και σε διάφορα είδη ψαριών. Διάφορα λαχανικά και φρούτα είναι επίσης καλές πηγές της βιταμίνης Α, όπως το καρότο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα κολοκύθια, τα βερίκοκα και τα ροδάκινα.
Σίδηρος : είναι στοιχείο ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία των μαλλιών, εξ’ άλλου γνωστό σύμπτωμα της έλλειψης σιδήρου σε ενήλικες είναι η τριχόπτωση. Άτομα ευάλωττα σε εμφάνιση έλλειψης σιδήρου είναι αυτά που εφαρμόζουν εξαντλητικό πρόγραμμα δίαιτας και γυναίκες κατά την έμμηνο ρύση. Διαιτητικές πηγές σιδήρου είναι το συκώτι και το κόκκινο κρέας και δευτερευόντως το σπανάκι και οι φακές.
Χαλκός Ψευδάργυρος: είναι πολύ σημαντικά ιχνοστοιχεία για την υγεία των μαλλιών και τη σωστή ανακύκλωση των τριχών καθώς συμμετέχουν σε διαδικασίες πρωτεϊνοσύνθεσης.  Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο είναι τα θαλασσινά και τα μανιτάρια. Ο χαλκός βρίσκεται σε αρκετά όσπρια (κυρίως φασόλια), σε ξηρούς καρπούς και σε ικανοποιητικές ποσότητες στη μαύρη σοκολάτα.
Φυλλικό οξύ: είναι βιταμίνη του συμπλέγματος Β που κατέχει πρωταρχικό ρόλο στην αναπαραγωγή των κυττάρων συμπεριλαμβανομένων και αυτών των τριχών. Τροφές πλούσιες σε φυλλικό οξύ είναι το συκώτι, το κόκκινο κρέας, τα όσπρια, το λάχανο και το μαρούλι.
Ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα: είναι γνωστά ως “καλά λιπαρά”, γιατί βοηθάνε στη λειτουργία των κυττάρων. Αυτή, βοηθάει το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια, τους μύς και ουσιαστικά οτιδήποτε αφορά τη φυσική σας εμφάνιση.
Τροφές πλούσιες σε ωμέγα–3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα είναι τα ψάρια π.χ.σολομός ,σαρδέλα και ξηροί καρποί. 
               Καλές Απόκριες με την Καλύτερη Εμφάνιση!
Με τιμή
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Μαστρογιάννη Σεβίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πειτε μας την γνωμη σας