Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

To "Shopping" της διατροφή σας!

  Real Diet and Νutrition  (by Sevina M)
 Τα ψώνια της διατροφή σας είναι η αρχή στο να τρέφεστε καλύτερα και  το πρώτο βήμα στην προσπάθεια σας να χάσετε βάρος. Για να έχετε τον ελέγχο της διατροφή σας θα πρέπει να οργανωθείτε και στη λίστα με τα ψώνια. Μια οργανωμένη λίστα με μια σωστή στρατηγική θα σας βοηθήσει  να κάνετε πιο εύκολα τα ψώνια της διατροφή σας και να μην προμηθευτείτε τροφές που πολύ πιθανόν να μην είναι απαραίτητες αλλά και να σαμποτάρουν την διατροφή/δίαιτα που θέλετε να ακολουθήσετε! 
                            Real Diet and Νutrition
Ακολουθήστε μερικά βήματα σε αυτή σας την προσπάθεια. 
ΒΉΜΑ 1ο : Σχεδιάστε τα  γεύματα που έχετε να ακολουθήσετε εβδομαδιαία/μηνιαία  γεύματα  όπως πρωινά ,μεσημεριανά,
βραδινα και τα σνακ σας.
ΒΉΜΑ 2ο : Κάντε μια λίστα με τις τροφές που έχουν αυτά τα γεύματα. Αυτό θα σας βοηθήσει  να αποφύγετε παρορμητικές αγορές που ενδέχεται να μην είναι τα κατάλληλα τρόφιμα στην διατροφή σας .
ατή την λίστα μπορείτε να την χωρίσετε σε κατήγορίες π.χ. λαχανικά - φρούτα - γαλακτοκομικά λοιπά τροφίμα κ.α για να είναι πιο πρακτική η διαδικασία σας.
ΒΗΜΑ3ο : ελέγχεται τις ετικέτες τροφίμων αποφύγετε επεξεργασμένες τροφές (συντηρητικά,trans λιπαρα/κορεσμένο λίπος) επίσης βλέπετε την ημερομηνία λήξης τροφίμου.
ΒΗΜΑ4ο : Αν κάποιες τροφές ξέρετε ΄τι δεν πρόκειται να καταναλωθούν άμεσα π.χ φρέσκα λαχανικά ή φρούτα μπορείτε να τα προμηθεύεστε κατ την διάρκεια της εβδομάδας σας έτσι ως ώστε να μην χάνουν την θρεπτική τους αξία.

Είναι σημαντικό να οργανώνουμε τα ψώνια μας αυτό μπορεί να μας βοηθήσει εκτός από το να ελέγχουμε την διατροφή μας να κάνομε και οικονομία στα χρήματα μας,
 Ψωνίζουμε οργανωμένα και ελέγχουμε και με αυτό τον τρόπο την διατροφική μας συμπεριφόρα!
 Καλά Ψώνια!
'
Με τιμή η διαιτολόγος 
Μαστρογιάννη Σεβίνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πειτε μας την γνωμη σας