Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Διατροφικό... Τσουνάμι!

Πόσες μα πόσες φορές έχεις ξεκινήσει με τις καλύτερες διαθέσεις και την πιο τέλεια δίαιτα και ξαφνικά τα καταστρέφεις όλα σε μια στιγμή;
Μήπως είσαι ο ίδιος/α ένα ξαφνικό φυσικό φαινόμενο για το σώμα σου;
Μην σε πιάνει πανικός και προσπάθησε να δράσεις με ψυχραιμία. αν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα τέτοιο «Διατροφικό Τσουνάμι»το οποίο προκλήθηκε από προσωπικό – ψυχολογικό – κοινωνικό λόγο το μόνο πού έχεις να κάνεις είναι να δράσεις!
Θα πρέπει να γνωρίζεις:
Ότι τρώμε σήμερα, αποθηκεύεται έπειτα από 48 ώρες. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι έχουμε πάντοτε τη δυνατότητα να εξισορροπήσουμε τις παραπανίσιες θερμίδες που πήραμε την αμέσως επόμενη ή και μεθεπόμενη ημέρα.
Αγνοήστε λοιπόν τη ζυγαριά και αντιδράστε δυναμικά την επόμενη ημέρα από κάθε πλούσιο γεύμα, τρώγοντας πολύ ελαφρές τροφές. Να θυμάσαι ότι ο αυτοέλεγχος και η αυτοσυγκράτηση μειώνουν αισθητά την τάση μας για «Διατροφικά Τσουνάμια».
Κάνε την παρακάτω άσκηση! Διαρκεί μόνο ένα λεπτό!
Για να μην δείτε λοιπόν τη δίαιτά σας να χάνετε σαν την παρασύρει τσουνάμι δεν έχετε παρα να συγκρατήστε αυτούς τους 4 κανόνες:
· Ηρεμία
· Σκέψη
· Ανοιχτό μυαλό
· Προσοχή
1. Ηρεμία
Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι χαλάνε μια δίαιτα είναι ο παρορμητισμός. Συνήθως δεν σκέφτονται πρίν φάνε. Λειτουργούν ενστικτωδώς. Απλά ηρεμήστε πρίν καταναλώσετε το φαγητό σας. Αυτό είναι όλο.
2. Σκέψη
Εδώ έρχεται η δύναμη του μυαλού. Μόλις ηρεμήσετε, σκεφτείτε τι συμβαίνει. Συνειδητοποιείστε που βρίσκεστε. Με ποιους είστε μαζί. Σε τι κατάσταση βρίσκεστε. Εάν σας ενοχλεί κάτι, εάν χρειάζεστε κάτι, εάν θέλετε να εκφραστείτε. Όλες αυτές οι σκέψεις θα σας κάνουν να ξεχάσετε το πρόβλημα της στιγμής. Δεν είστε απλά ένα θύμα των συνηθειών σας όταν ασκείτε την ικανότητά σας να σκέφτεστε.
3. Ανοιχτό μυαλό
Καθώς θα σας έρχονται διάφορα πράγματα στο μυαλό, προσέξτε να μην τα λογοκρίνετε. Μπορεί να σας έρθουν σκέψεις που θα σας εκπλήξουν, σκέψεις που δεν είχατε ποτέ πριν κάνει. Μπορεί να μην είναι καλές σκέψεις. Ίσως να είστε θυμωμένοι. Ίσως να αισθάνεστε άσχημα με τον εαυτό σας. Ίσως να είστε στεναχωρημένοι. Όποιες και αν είναι οι σκέψεις σας, αντιμετωπίστε τις με ανοιχτό μυαλό. Θα σας πληγώσουν ακόμα περισσότερο εάν τις αγνοήσετε.
4. Προσοχή
Τώρα που αφήσατε τις σκέψεις σας ελεύθερες, προσέξτε τις. Θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε γιατί φτάνετε σε σημείο να καταστρέψετε τη διατροφή σας. Δώστε μεγάλη σημασία στις σκέψεις αυτές. Ακόμα και αν είναι μικρές ιδέες, ακόμα και αν δεν φαίνονται σημαντικές για εσάς. Δεν είναι απαραίτητο να είναι σημαντική η σκέψη που θα κάνετε και η οποία θα καταστρέψει τη δίαιτά σας. Συχνά, είναι κάτι μικρό αλλά ιδιαίτερα σημαντικό για εσάς. Ακόμα και η μικρότερη σκέψη μπορεί να είναι το κλειδί για να καταλάβετε.

Θα εκπλαγείτε εάν δείτε πόσο καλά λειτουργεί αυτό το λεπτό διαχείρισης της δίαιτάς σας. Θα σταματήσετε να τρώτε από συνήθεια ή για να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση. Χρησιμοποιώντας αυτό το λεπτό συχνά, θα αρχίσετε να αλλάζετε τις συνήθειές σας προς όφελος σας.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πειτε μας την γνωμη σας